TérTáncKoncert 2015

Csaknem hétezer néző volt kíváncsi a Budapesti Fesztiválzenekar június 18-ai, a Hősök terén tartott TérTáncKoncertjére, amelyen több mint 200 gyerek táncolt együtt a zenekar kíséretével.

Fischer Iván együttese élén Mendelssohn Szentivánéji álomhoz írt kísérőzenéjét vezényelte a téren felállított színpadról. Az esemény főszereplője az a több mint 200 fiú és lány volt, akik az ország számos pontjáról érkezve együtt mutatták be a néptánc, a hip-hop és a kortárs tánc elemeit ötvöző koreográfiájukat. A gyerekekkel február óta profi tánctanárok foglalkoztak a produkció vezető koreográfusa, Vári Bertalan szakmai útmutatása alapján.

A nyíregyházi Pro Musica Leánykar mellett a Fesztiválzenekar zenészei is énekeltek, dél-amerikai turnéjukra készülve spanyolul. Az utolsó szám alatt egy tangó-koreográfiát is láthatott a közönség egy versenytáncos páros előadásában.

Iskolánkat 19 tanuló képviselte ezen a nívós rendezvényen:

Az ötödik osztályból: Gubien Fanni, Wágner Enikő, Velez Csenge, Karakas Ádám

A hatodik osztályból: Kovács Panna, Szkálai Korinna, Sántha Gréta, Lukácsa Dalma, Ábel Molli

A hetedik osztályból: Szilágyi Nikolett, Konkoly Péter

A nyolcadik osztályból: Kerekes Ákos, Szűcs Dominik, Melczer Bianka, Tóth Anett, Füzes Dorina, Piványi Nikolett, Nagy-Iván Márk, Czank Tímea

Minden gyermeknek gratulálunk a szerepléshez!