Józsi cica nem szül több kölyköt

2011.10.06. 17:00
Hazavárják a bogádi diákok a suli kedvencét, a Józsinak becézett lány macskát, amelynek oltására és ivartalanításra a tanulók gyűjtötték össze a pénzt, és Józsi egyedül maradt kölykét is gondozzák.

47702
Az ötletgazda, Schiller Michelle családjánál lábadozik a megműtött fiúnevű lány macsek
Fotó: Fóris
A fekete cicára véletlenül ragadt férfinév, az egyik tanár kezdte így hívni, amikor még nem tudták a nemét. Évekkel ezelőtt fogadták be, mára a suli állandó lakójává vált.

– Imádni való állat, megszokta, hogy simogatják, épp csak diákigazolványa nincs – mondta a Borsnak Füke László igazgató. Néhány napja fordult az igazgatóhoz egy kislány: szeretne gyűjtést rendezni Józsinak, hogy ivartalanítsák, mert túl sokszor ellik.

– Elkezdtünk kalapozni Józsi oltására is, nehogy valaki elkapjon valamit – mesélte az ötletgazda, Schiller Michelle (14), aki azt is elmondta: minden diák száz forintot ajánlott fel. A cica kedden esett át a műtéten, két napig Michelle-éknél lábadozott, de ma visszakerül a suliba. Józsi „lánytalanítása” azért vált szükségessé, mert pár hete is ellett, de csak egy kölyke maradt életben. Amíg az anya lábadozik, a diákok gondozzák a hagyományteremtő módon Pistinek keresztelt lány kiscicát.

F. G.

Forrás:
http://www.borsonline.hu/cikk.php?id=47702